Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Бабинська громада» (код ЄДРПОУ: 04370024) був реорганізований і увійшов до складу Новокалинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Бабинська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Новокалинівської громади

Вечорниці на Катерини в Містковицькій СЗШ І-ІІ ст.

Дата: 12.12.2019 21:18
Кількість переглядів: 104

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами й обрядами. Кожен, хто не черствіє душею, хто сповнений любові до української спадщини, повертається до традицій свого народу.
Учні Містковицької СЗШ І – ІІ ст. вирішили не порушувати таку хорошу українську традицію, а ненадовго повернутися в минуле та влаштували справжнє свято – вечорниці на Катерини. Учасниками цього цікавого дійства стали учні 7 класу та керівник музею «Світлиця» Тетяна Муха.
На початку Тетяна Василівна розповіли про суть свята, його християнську основу. Усі присутні змогли поринути в атмосферу українського гуляння. Серед головних персонажів вечорниць були господиня та господар. В гості до них завітали дівчата та парубки. Дівчата, слухаючи розпорядження господині, поєднали дозвілля з роботою: пряли, вишивали, в'язали, а разом з хлопцями співали, колядували, танцювали та жартували. Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні.
Учні відтворили увесь колорит української культури та мали можливість проявити свої таланти, відчути себе акторами, артистами. Цей захід сприяв духовному розвитку юних особистостей.
Провідний спеціаліст відділу освіти, культури, молодіжної політики Пукало Сергій Ігорович подякував усім, хто долучився до підготовки такого чудового дійства.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua