Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Бабинська громада» (код ЄДРПОУ: 04370024) був реорганізований і увійшов до складу Новокалинівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Бабинська громада

припинила діяльність, увійшла до складу Новокалинівської громади

"Козацькі забави"-2019

Дата: 05.08.2019 23:07
Кількість переглядів: 295

У нас знову свято. Традиційно у серпні у нашій об’єднаній територіальній громаді проводиться культурно-спортивне свято «Козацькі забави». 4 серпня на стадіоні ім. Наконечного М.М. в селі Бабина зібралось багато силачів не тільки з населених пунктів Бабинської ОТГ, а й з цілого району та з-за його меж.

Свято розпочалося із виконання Державного Гімну України та урочистого входження на сцену під звуки козацького маршу учасників змагань. Голова Бабинської ОТГ Світлана Несторяк привітала усіх присутніх зі святом і побажала усім учасникам успіхів, а найсильнішим-перемоги. Ведучі свята Анастасія Возняк та Андрій Мацидін запрошували на сцену гостей свята. А їх було чимало: виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Петро Герман, заступник голови РДА з гуманітарних питань Леся Ленартович, депутат районної ради, головний лікар Самбірської ЦРЛ Богдан Марчук,  голова Новокалинівської міської ради Богдан Юзвяк та його заступник Олександра Козедуб, секретар Новокалинівської міської ради Ярослава Каркач, представник народного депутата України Ярослава Дубневича Марія Симоненко.

Далі розпочались самі змагання. Силачі змагалися у таких видах козацького спорту: підйомі каменів (вага 105 кг, 110 кг, 120 кг і 135 кг), гирьовому спорті (до 12 років-дві гирі по 8 кг; 12-16 років-дві гирі по 16 кг; від 16 років-дві гирі по 24 кг), підйомі колоди (вага 70 кг), перетягуванні канату, а також у вправі «Естафета», яка передбачає перенесення коромисла, перенесення колоди, підйом гантелі, перенесення «валізи коваля».

У перерві між змаганнями глядачів розважав хореографічний колектив НД с. Бабина «Світанок» (керівник Галина Вороняк), а також вокальний гурт «Акорди серця» НД с. Містковичі у складі Мар’яна Гірки, Анастасії Возняк, Олени Футали та Андрія Мацидіна.

Після завершення змагань було підведено підсумки і від імені Бабинської ОТГ голова Світлана Несторяк та начальник відділу освіти, культури, спорту та молодіжної політики Руслана Тимців нагородили усіх учасників за участь, а переможців- медалями, грамотами та цінними подарунками. Отож, ними стали: Олег Войтів та Володимир Замихівський (ІІ та ІІІ місця), Василь Когут (І місце) у конкурсі «Естафета»; Роман Мних переміг у підйомі каменів, другим результат показав Олег Войтів, а третім став Василь Когут. У змаганні з підйому 70 кілограмової колоди на швидкість бронзовим призером став Василь Когут, друге місце посів Микола Мариненко, а перемогу здобув Роман Мних. Також було вручено окремі подяки за вагомий внесок у розвиток спорту в громаді Миколі Мариненку та майстру спорту України, чемпіону Європи з гирьового спорту, триразовому чемпіону найпрестижніших світових змагань «ARNOLD CLASSIC» Роману Мниху. Окрему подяку висловила Світлана Василівна меценатам, які допомогли організувати свято.

Далі, як і кожного місяця, від Бабинської ОТГ було вручено цінні подарунки  учасникам АТО, які святкують свій день народження у серпні.
Та на цьому свято не закінчилось. Усі присутні на святі насолоджувались співом вокальної групи «Фартові баби» Бабинської ОТГ (художній керівник Андрій Мінкевич) у складі Любові Мацидін, Пікуш Марії, Футали Оксани, Подоляк Богдани, Мінкевич Галини, Возняк Галини, Калакун Олександри, Несторяк Світлани, Волошин Марії, Андреїшин Галини, Строгуш Тетяни, Гнатишин Марії, Пукало Галини. Молодші учасники свята мали змогу взяти участь в перетягуванні канату та конкурсах. Не обійшлося на святі і без частування. Усі присутніх частували козацьким кулішем та варениками.

Ще довго до опівночі на стадіоні с. Бабина під музику гурту «Акорди серця» велись запальні танці і усі, хто завітав цього на свято, одержали море позитивних вражень.


« повернутися

Веб-сайти для громад України - GROMADA.ORG.UA Веб-сайти для районних державних адміністрацій України - RDA.ORG.UA Веб-сайти для районних рад України - RAYRADA.ORG.UA Веб-сайти для відділів освіти та освітніх закладів - OSV.ORG.UA Розробка офіційних сайтів державним організаціям


офіційні сайти «під ключ»
для органів державної влади

Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua